Kotiseutumuseo

Sijainti: Kirkonkyläntie 220 Lehtimäki.

Lehtimäen kotiseutumuseossa on noin tuhannen esineen kokoelma lehtimäkeläistä käsityöperinnettä työkaluista ränkiin ja puumerkeistä upeisiin seinäraanuihin. Niitä voi käydä ihailemassa kesäsunnuntaisin sekä erikseen ilmoitettavien tapahtumien aikoina tai tilauksesta.

Keväisin Pappilanmäen museoniityllä vietetään perinnepäivää jossa voi tutustua
perinteisen riukuaidan rakentamiseen, niittämiseen, sekä tunnistamaan niittykasveja, värjäämään lankoja luonnonmateriaaleilla sekä maistelemaan villiyrttijuomaa.

Ränkimuseon lähes sadan esineen kokoelma, ränkiä ja höyliä jotka kuvastavat erään aikakauden sivuelinkeinon merkitystä Lehtimäellä, on siirretty keväällä 2019 kotiseutumuseolle. Syksyn aikana museolla tehdään muutostöitä että saamme kaikki esineet hyvin esille ja yhteen rakennukseen.

Viimevuosien aikana olemme saaneet upeita ”uusia” esineitä kokoelmiin säilytettäväksi tuleville sukupolville mm. kelloseppä/optikko Toivo Järvenpään (1918 – 2014) esineistöä sekä Aaro Hakomäen isän Kustaa Hakomäen 1930 luvulla valmista kantele. Vuonna 2019 museolle on lahjoitettu Lehtimäen ensimmäinen ompelukone sekä noin 150 vuotta vanha villaviltti, jonka värit ovat säilyneet kirkkaina puolentoistavuosisadan ajan.

Puumerkkejä nähtävillä kotiseutumuseolla